Winterbanden

Winterbanden: Ga veilig op weg! 

 

Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door uw banden. Autobedrijf Gaasbeek adviseert graag bij deze beslissing. De juiste band biedt comfort en grip, heeft een korte remweg en zorgt voor een laag brandstofverbruik. Zodra de temperatuur onder de 7 graden duikt hebben winterbanden de beste papieren.

Waaraan herken je een echte winterband?

U herkent een winterband direct aan het sneeuwvloksymbool. Deze banden voldoen aan de modernste kwaliteitseisen en hebben speciale remtesten ondergaan. In onderstaande video laten we u het verschil zien van winterbanden, all season banden en zomerbanden, tijdens de winterperiode.

 

8 Redenen om te kiezen voor winterbanden.

  1. Winterbanden hebben meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Dankzij een speciale rubbersamenstelling met silica blijven ze langer flexibel en elastisch. 
  2. Winterbanden voeren regen, smeltwater, hagel of natte sneeuw veel beter af door fijne lamellen in het profiel. Dit verkort de remweg en ook de wegligging in bochten verbetert.
  3. Met winterbanden heeft u minder kans op aquaplaning.
  4. Bij sneeuwval hapt het profiel van de winterband zich goed vast. Ook bij sneeuw heeft u dus meer grip.
  5. Gaat u op wintersport? Het gebruik van winterbanden is in veel Europese landen inmiddels verplicht. U kunt beboet worden of in het ergste geval krijgt u problemen rondom aansprakelijkheid en letselschade.
  6. Moderne winterbanden zijn tegenwoordig net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden en ze slijten niet sneller 
  7. Uw zomerbanden gaan veel langer mee wanneer u ze niet het hele jaar door gebruikt. En de kosten voor winterbanden zijn ongeveer gelijk aan die van zomerbanden. Onder aan de streep bent u dus nauwelijks duurder uit.
  8. Wanneer u van november tot eind maart winterbanden gebruikt is de kans op een ongeval door gladheid veel kleiner. Het is een veel veiligere optie voor uzelf, uw naasten en voor uw medeweggebruikers.

 

Zijn winterbanden verplicht of niet? 

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Ze worden echter bij temperaturen onder de 7 graden sterk aanbevolen. Gaat u op wintersport dan is er geen ontkomen aan. Winterbanden zijn verplicht in Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Estland, Finland en Zweden. In Frankrijk en Italië gelden regionale verplichtingen.

 

Voor een breed assortiment winterbanden? Vraag Garage Gaasbeek.

Autobedrijf Gaasbeek levert een breed assortiment A-merken, zoals o.a. Pirelli, Continental, Michelin, Dunlop, Goodyear of Vredestein. Daarnaast voeren wij een collectie kwalitatieve huismerken, die door A-merk fabrikanten worden geproduceerd. Voor ieder budget een band! De specialisten van Autobedrijf Gaasbeek helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en staan garant voor een vakkundige service.

 

Bovag garantie

Banden informatie

Lees hier alles over de juiste banden voor uw auto!

Lees meer
Bovag garantie

Airco check!

Frisse lucht in uw auto? Wel zo prettig. Doe tijdig een airco check!

Lees meer
Bovag garantie

Contact opnemen

U bent van harte welkom bij Autobedrijf Gaasbeek. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Lees meer
Bovag garantie

APK keuring?

Is uw auto toe aan een APK keuring? Lees hier meer en maak direct een afspraak. 

Lees meer