E10

U heeft het ongetwijfeld meegekregen, Diesel, Euro 95 en Euro 98 verdwijnen per 12 oktober 2019 uit het straatbeeld. De Europese Unie verplicht om nieuwe benamelingen te gaan gebruiken!

Wat is E10?

E10 is een variant van de aloude Euro95 waar echter tot 10% ethanol aan toe is gevoegd. De reguliere Euro95 bevatte maximaal 5% ethanol. Tankstations met meer dan 2 pompen zijn vanaf 1 oktober 2019 verplicht E10 aan te bieden.

Reden hiervoor is dat (bio-)ethanol milieuvriendelijker is dan benzine. De CO2-uitstoot bij het verbranden van E10 ligt tot 2% lager dan die van E5/Euro95.

Is mijn auto geschikt?

Ongeveer 90% van de auto's kan probleemloos op E10 rijden. Bij voertuigen met een eerste registratie na 12 oktober 2018 is er met een sticker in de buurt van de vulopening aangegeven of het voertuig geschikt is voor E10. Voor oudere voertuigen kan op onder andere https://www.e10check.nl/ opgezocht worden of het geschikt is voor E10.

Mocht er E10 getankt zijn in een auto die hier niet geschikt voor is zullen de gevolgen in eerste instantie niet zo groot zijn. Mocht slechts een deel van de brandstoftank E10 bevatten volstaat het om de auto af te vullen met E5 (Euro95/Euro98). Raadpleeg bij twijfel de gebruikershandleiding of neem contact met ons op!

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste nieuws over AutoFirst Autobedrijf Gaasbeek
Tevens ontvangt u ook tips, acties en aanbiedingen voor maximaal rijplezier

U kunt zich hier aanmelden.

Bovag garantie

Banden informatie

Lees hier alles over de juiste banden voor uw auto!

Lees meer
Bovag garantie

Airco check!

Frisse lucht in uw auto? Wel zo prettig. Doe tijdig een airco check!

Lees meer
Bovag garantie

Contact opnemen

U bent van harte welkom bij Autobedrijf Gaasbeek. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Lees meer
Bovag garantie

APK keuring?

Is uw auto toe aan een APK keuring? Lees hier meer en maak direct een afspraak. 

Lees meer